Van Osoyoos Lake naar Kootenay Lake - Reisverslag uit Kaslo, Canada van Albert Vermeij - WaarBenJij.nu Van Osoyoos Lake naar Kootenay Lake - Reisverslag uit Kaslo, Canada van Albert Vermeij - WaarBenJij.nu

Van Osoyoos Lake naar Kootenay Lake

Door: Albert

Blijf op de hoogte en volg Albert

17 September 2008 | Canada, Kaslo

Dit bericht typ ik vanuit het huis van de campingbeheerder van Schroeder Creek Resort. We verlaten het warme Osoyoos met zijn wijn- en fruitboomgaarden. De campervan klimt uit het dal, het laatste kale "Dessert gebergte " achterlatend,over de "Anarchist Summit" pass 1233m. Langs een onvoorstelbaar mooie route met een bosrijk berggebied passeren we Greenwood met een heuse Saloon. Een volgende pass de "Phoenix Mt.Summit 1105m dient zich alweer aan, hetgeen weer mooie vergezichten opleverd. We besluiten Grand Forks als overnachtingsplaats aan ons voorbij te laten gaan. Het is nog geen twaalf uur en de reis verloopt gladjes. Bij Christina Lake gaan we er uit om een kop koffie te drinken en lopen we er een wandelingetje in het gelijknamige park.Goh Christina is er ook nog een park en meer naar je vernoemd in het verre Canada. We zetten koers naar Castlegar, maar moeten eerst de Bonanza Pass 1535 m zien te overwinnen. Een opwarmertje voor straks in de Rockies. Onze magen beginnen te knorren, dus wordt het tijd voor een broodje die wij op een picknickplaars aan Kootenay River bij Brilliant nuttigen. Nelson wordt ons volgende doelwit. Deze plaats moet gezien zijn rijke mijnwerkersverleden mooie gebouwen herbergen. Er staan er een paar die het predikaat kunnen dragen. De Kootenay River verbreed zich na Nelson en komt uiteindelijk in Kootenay Lake terecht. Bij Balfour kun je een ferry nemen die bekend staat om werelds langste overtocht van 9km. Die laten wij in dit geval rechts liggen en tuffen door naar Kaslo.De gemeentelijke camping die op ons lijstje staat doet ons aan Hope denken en slaan we maar over. We rijden door naar Schroeder Creek Resort. Lee degene die samen met haar man de camping bestierd, lijkt
regelrecht te zijn weggelopen uit Coronation Street. Een vreselijk gezellig mens die niets ontgaat. Ze wees ons de plek aan en tevens de wc- en doucheruimtes. Toen wij geinstalleerd waren kwam ze ons ook nog de naast gelegen gezelschapsruimte laten zien. We konden koffie zetten een boek meenemen om te lezen. Hier kwamen 's avonds ook de vaste campingbewoners
gezellig met elkaar een kaartje leggen, tv-kijken of de vrouwen breien. Lee wist ons te vertellen dat er een hollander uit Calgary op de camping zat en dat er naast ons vanavond ook nog hollanders kwamen staan!! Daar hebben we overigens tijdens ons verblij hier regelmatig gezellig mee zitten te kletsen. Het blijkt dat haar ouders, opa en oma in Ouderkerk woonde, op de Holendrechterweg nr.30!!! Hij gaf ons nog een goede tip. Als er een keer op de deur geklopt wordt is het een beer! Als er drie keer op de deur geklopt wordt is het een mens!!
Wat betreft de sfeer op de camping, gemoedelijk, je voelt je thuis. Vandaag 17 September zijn we in Kaslo behalve de gebruikelijke boodschappen ook een "Laundry" binnengestapt. Voor $ 2,50 wassen en $ 1,00 drogen waren we klaar. In de tijd dat de was draaide is Corry een rondje in Kaslo gaan lopen en heb ik me op het Museumschip de "ss Moyle"
gestort. Deze geheel gerestaureerde tandradboot uit 1898 heeft tot 1957 op het Kootenay Lake dienst gedaan. Je waande je echt op een boot uit die tijd met zijn scheepslading, w.o. een oude vracht- en auto, fruitkisten, vaten en persoonlijke spullen op het benedendek en het passagiersdek met zijn hutjes, diningroom en ladiesroom maakte het compleet. Daarna zijn we weer van een mooie zonnige dag gaan genieten.
Ik vrees dat het wel een van de laatste warme dagen zal wezen.

• 18 September 2008 - 18:21

Fred En Carin:

Onvoorstelbaar he, zit je aan de andere kant van de wereld en ben je eigenlijk toch ook nog thuis......Wij hopen dat er wel de nodige "voorzorgsmaatregelen" zijn getroffen om de haarspelbochten en zichten op ravijnen in de Rockies goed door te komen...Het klinkt allemaal geweldig!! Wij doen even lekker met jullie mee..zitten op de camping en er is voor vannacht nachtvorst voorspeld.
    Veel plezier!!!! en Corry veel sterkte in de bergen!!!

• 18 September 2008 - 19:07

Jan En Marieke:

Hoi luitjes,
    wat gewelding weer om te lezen. Best spannend of er een beer aanklopt. Wat een mooi land lijkt ons dat wel. Veel plezier.

Gr Jan en Marieke

• 19 September 2008 - 04:35

Linda En Christiaan:

Zozo, ik hoor t alweer, jullie vermaken je opperbest. Nu alleen nog op zoek naar een echte grizzly beer, om de spanning erin te houden. Wij zijn helemaal niet jaloers hoor......

Ajax heeft gisteren in de UEFA cup met 4-1 gewonnen!!!!! Huntelaar heeft 2X gescoord, dus hij staat niet meer droog, dus er is hoop.

Groeten,

Linda en Christiaan

• 19 September 2008 - 11:24

Christina:

goed hé van dat meer en park.en er dan zo bescheiden onder blijven.groetjes en nog een mooie tijd

• 19 September 2008 - 16:09

Erich:

Hey Paps en Mams,

Goed nieuws uit nederland. De toppers gaan meedoen aan het songfestival. Dus jullie kunnen met een gerust hard terug naar nederland komen haha. Hoe gaat het met de foto's. Doet je nieuwe toestel een beetje zijn werk. Ik ben heel benieuwd of jullie al een beetje foutloos engels spreken. Hier in huize Vermeij gaat alles prima. Vandaag even wezen kijken bij een huisje in mijdrecht. Zag er leuk uit, moest alleen iets te veel aan gebeuren vond ik zelf. En hij was eigenlijk een stukkie te duur. Dus ik zoek even lekker verder. Vrijdag de 26e mijn nieuwe bolide ophalen. Heb net de verzekering al overgezet. Heerlijk dat liegen over je naam bij de verzekering haha. Ik kan jullie niet ophalen van Schiphol. Want dan ben ik mijn nieuwe wagen aan het terugverdienen. Dus Jullie moeten even een Taxi nemen of Linda zo gek krijgen. Maar dat is natuurlijk nog lang niet. Eerst nog even op zoek naar een lekkere grote beer. Hebben jullie nog wel een beetje tijd om te relaxen tussen het rijden en wandelen door. En begrijpen jullie nu de rustgevendheid die ik bedoel in Canada. Je voelt gewoon dat die mensen een stuk minder gestresst leven leiden dan wij in de randstad.

Nou groeten uit het tropische nederland.

Vermeij Jr.

• 19 September 2008 - 20:32

Mark:

He oud en oud. haha

Ik heb tot u toe al jullie berichte gelezen. Jullie vermaken je prima begrijp ik. Die mese va de holendrechter weg zij dus mij achterburen.Ik vanavond nog ff zitten bbqen met erik smit en johnatan. Hier ook 1 van de laatste mooie dagen.
    Ajax heeft het ook redelijk gedaan he, maar dat had linda al geschreven zag ik. Nog heel veel plezier daar en ik blijf jullie berichten lezen.

Groeten Marlon en Mark

• 21 September 2008 - 18:00

Fred En Carin:

Nou Albert en Corry wij halen jullie wel op hoor op Schiphol (nadat we uiteraard eerst die bolide van de parkeerplaats hebben laten verwijderen....) Maar eerst nog even lekker genieten hé van de rust en de ruimte!!!
    groetjes

PS Ook de groeten van de poezen...een ligt heel tevreden op de voordeurmat!!

• 23 September 2008 - 18:14

John En Nel:

dat word een hele levens verhaal vanuit canada
    we wachten op meer mooie foto,s
    veel plezier