Trouwerijen - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Albert Vermeij - WaarBenJij.nu Trouwerijen - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Albert Vermeij - WaarBenJij.nu

Trouwerijen

Door: Albert

Blijf op de hoogte en volg Albert

08 Oktober 2009 | Tunesië, Sousse

Wij hebben sinds het dinner van gisteravond een mooi plekje voor zijn tweetjes bij het raam gekregen. Dat is in ieder geval weer voortreffelijk geregeld door o.a. de zus van Stanley (buurman in het vliegtuig) en het restaurantpersoneel. Vandaag zijn er niet veel bjzondere dingen gebeurd. Zelfs een stakblauwe hemel behoort de laatse dagen niet tot een bijzondere gebeurtenis. Het was wel iets minder warm dan gisteren maar warm genoeg voor weer een heerlijk dagje strand. Waar ik het nog niet over heb gehad zijn de vele trouwerijen die er rond het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden. Volgens arabisch gebruik duurt zo'n trouwerij drie dagen. Buitenstaanders zoals wij toeristen kunnen het op straat herkennen, doordat de auto van het bruidspaar met een grote strik over de motorkap, knipperlichten aan, luid toeterend rondrijdt naar of van het officiële gedeelte. In hun gevolg rijden ook de familie knipperend en toeterend mee. Het viel op dat in het rumoerige verkeersbeeld, de trouwstoet vrij baan kreeg. Een ander beeld in het straatverkeer zijn de rijtuigen bespannen met twee paarden die toeristen rondrijden. Meestal maken ze een rondje van het cenntrum over de boulevard en terug door de winkelstraat. Wanneer deze paarden er goed verzorgd uit zagen hadden wij waarschijnlijk ook wel een ritje gemaakt. Helaas zien deze paarden er niet goed verzorgd uit. De hele dag staan ze in de brandende zon en zoals in Egypte zie ik geen zak voor om hun nek hangen als ze daar stilstaan. Anky v.Grunsven zou ervan gruwelen. Zelfs ik die geen paardenkenner is kan zien dat de zweep er regelmatig over heen gaat. Ze hebben een beter lot verdiend. Vanavond gaan we weer een vetrouwd wandelingetje maken over de boulevard. Flaneren heet dat geloof ik. Bij terugkomst speelt de vaste muziekgroep van het hotel hun reportoire.